marți, 28 decembrie 2010

Inscriptionare de tricouri, sepci, textile in general

Cine nu si-a dorit un tricou personalizat in genul "I love you Geta" ori "Sex instructor, prima lectie gratis"?


Cum procedam? 
Se cumpara folie speciala de la Carefour, Diverta sau de la papetarii mai mari. Aceasta se numeste Folex (sau puteti intreba la stand pentru i produse similare) si este de 2 feluri... pentru tricouri colorate sau pentru tricouri albe

Aveti nevoie de o imprimanta color si de un fier de calcat. Imaginea dorita se printeaza in "oglinda", adica invers (exista o optiune cand dati "print" sub forma de bton ce reprezinta litera E mare) apoi o aplicati pe tricou cu un fier de calcat. Ideal este sa aveti o presa, dar asta costa undeva pe la 4000 euro sau chiar mai ieftin, la mana a doua (gasisem pe net si cu 500 euro).

Daca va pricepeti la Html sau Flash, puteti face un mic site unde sa va vindeti marfa. Ulterior inchiriati o ghereta intr-o piata si gata. Profitul este de minim 100%, deoarece folia nu este scumpa iar tricourile le puteti cumpara de la chinezi.

Bine, dezavantajul acestui sistem de inscriptionare este ca nu dureaza in timp precum serigrafia. Daca la serigrafie imprimeul este din vopsea (plastisol) care se ia doar la "foarfeca" dar o comanda minima ar fi de 50 buc, ca sa iasa clientul bine la pret, la transferul de print puteti avea surprize dupa nici 3 spalari. In fine, ideea este ca omul vrea sa-si vada imaginea pe tricou sau vrea sa bucure un prieten de ziua lui si apeleaza la aceasta metoda, unde se poate face si una bucata tricou.

Succes!

2 comentarii:

  1. Bună asta, chiar mă gândeam să-mi fac nişte tricouri personalizate...
    home made rulzzz

    RăspundețiȘtergere
  2. In speranta ca "instructiunile" de mai sus iti vor fi de un real folos, iti doresc succes. :D

    RăspundețiȘtergere